Hope Friday – Vinerea Sperantei

Impreuna facem o lume mai buna. Eveniment anual de constientizare a societatii civile

Hope Friday sau Vinerea Sperantei, a aparut ca o replica la evenimentele dramatice din luna octombrie 2015 – #Colectiv, respectiv atentatele din Paris din 7 noiembrie.

Aceste evenimente ne-au facut sa realizam cat de fragila este viata si cum un eveniment tragic schimba iremediabil destine.

Ritmul alert in care traim, goana nebuna pentru un trai aparent mai bun, ne-a indepartat unul de celelalt, ne-a facut egoisti, fara compasiune fata de semeni.

Dupa aceste evenimente tragice, ne-am dat seama ca societatea are nevoie de o schimbare reala, de structura. Aceasta schimbare trebuie insa sa inceapa cu noi. Daca dorim sa traim intr-o lume mai buna, noi trebuie sa devenim mai buni. Sa nu ne mai punem pe noi in centru universului nostru, ci pe semenii nostri ce au nevoie de atentia si ajutorul nostru. Trebuie sa invatam ca trebuie sa lasam ceva durabil in urma noastra.

Hope Friday este un eveniment ce se doreste anual, in care companiile din Romania sa doneze o parte din incasari realizate in acea zi in limita a 20% din impozitul datorat statului catre o cauza nobila, umanitara.

hopefriday

In acest moment doar 15% din companii fac aceasta redirectionare catre diferite organizatii. Restul, de 85% din companii,  lasa in administratia statului sume uriase ce ar fi putut ajuta cu adevarat copii, oameni in dificultate, animale sau mediul inconjurator.

In anul 2015, Hope Friday s-a tinut in 27.11, aceasi zi cu Black Friday. Companiile participane au fost Global Network prin site-urile www.drimus.ro si www.ergos.ro, EvoHoreca prin www.evohoreca.ro, Xact Consulting prin www.scauneonline.ro si Arbex Art Decor prin  www.deco-perete.ro si www.arta-inramarii.ro.

organizatia-suedeza.roSumele donate au depasit de 20.000 lei. Printre beneficiarii donatilor s-au numarat ORGANIZAȚIA SUEDEZĂ PENTRU AJUTOR UMANITAR INDIVIDUAL (organizatia-suedeza.ro) si Fundatia Mereu Aproape  (schimbaoviata.ro).

 

Acest site vine in intampinarea companiilor ce doresc sa participe la evenimentul Hope Friday, precum si a organizatiilor ce doresc sa se faca cunoscute in vederea atragerii de fonduri.

Pentru mai multe informatii va stam la dispozitie prin email [email protected] sau telefonic: 0723.520.638.

Cu stima,

George Dobritoiu

George-Dobritoiu-2929

 

 

 

 

 

Fii bun si distribuie

Comments are closed.