ART WALK STREET – festival outdoor de(spre) artă

walk street festival

MANIFEST

ART WALK STREET-AWS este primul festival outdoor de artă, un concept nou în România – CULTIVAREA ARTEI PE STRĂZILE CU CEA MAI MARE DENSITATE DE LOCAŢII DE ARTĂ de la galerii de artă, anticariate, magazine cu produse de specialitate pentru pictură până la case de licitaţii etc.

art street walk

CONCEPT

ART WALK STREET-AWS este un eveniment bianual care are loc primavara şi toamna, cel principal are loc în luna SEPTEMBRIE şi este dedicat artelor majore iar cel secundar are loc în luna FEBRUARIE fiind un eveniment de tip capsulă dedicat exclusiv sculpturii, prilejuit de aniversarea zilei de naştere a artistului Constantin Brâncuşi.

aripi

CONŢINUT

Într-o atmosferă relaxantă şi neconvenţională, ART WALK STREET-AWS te aşteaptă cu un colaj de evenimente stradale precum expoziţii ale unor artişti consacrati, debutanţi, lucrări de artă ale studenţilor şi elevilor de la instituţiile de învăţământ de specialitate, precum şi cu galerii de artă deschise pe toată perioada festivalului, demonstraţii live de tehnici de pictură, grafică etc., ateliere de pictură, workshopuri şi seminarii, concerte de muzică în aer liber.

arta stradala

MISIUNE

Misiunea asociaţiei ART WALK STREET-AWS este aceea de a promova arta şi artiştii din România atât la nivel naţional cât şi la nivel internaţional în solidaritate cu toate instituţiile publice din domeniu.

expozitie

VIZIUNE

În viziunea noastră, considerăm că orice societate are nevoie de un festival outdoor de(spre) artă care sa ofere artiştilor atât vizibilitate naţională cât şi internaţională care să acţioneze ca o investiţie culturală pentru viitor, baza legăturii dintre iubitorii de artă şi artişti, motivul întâlnirii lumii artistice şi al exprimării libere, un schimb cultural şi expunere pentru arta contemporană, cu recurenţă anuală, accesibilitate pentru publicul larg şi vizibilitate internaţională.

viziune

OBIECTIVE

ART WALK STREET-AWS are ca strategie de dezvoltare pentru cea de-a 3-a ediţie să aducă publicului iubitor de artă peste 100 de expozanţi şi peste 10 000 de vizitatori din toată ţara.
Pe termen lung vrem să ajungem la peste 500 de expozanţi şi peste 100 000 de vizitatori atât din ţară cât şi la nivel regional: Serbia, Ungaria, Bulgaria etc, dar si: Italia, Franţa, Spania, Grecia etc.

costin-craioveanu

PRINCIPII

Principiul şansei egale de acces la cultură: AWS oferă posibilitatea afirmării tuturor categoriilor de artişti, indiferent de opţiune religioasă, apartenenţă politică, naţionalitate, sex şi vârstă.
Principiul libertăţii de creaţie: AWS susţine şi protejează libertatea de creaţie şi expresie, veghează ca orice organizator ca artistul să aibă libertate deplină în alegerea mijloacelor de expresie în transmiterea mesajului artistic, pentru care poartă întreaga răspundere.
Principiul autonomiei culturii şi artei: AWS asigură crearea condiţiilor materiale, morale şi autentice necesare pentru libera manifestare a valorii, fără referinţe politice, comerciale sau de orice altă natură.
Principiul comunicării şi implicării vizitatorului: AWS asigură selecţia celor mai plăcuţi expozanţi din cadrul festivalului pe baza implicării privitorului/vizitatorului, înlesnind afirmarea talentelor autentice, înscrierea în circuitul naţional şi internaţional a operelor şi realizărilor artistice de certă valoare.
Principiul identităţii culturale naţionale: AWS prin intemediul parteneriatelor cu instituţiile culturale din domeniu stimulează creşterea vizibilităţii atât în ţară cât şi în străinătate a artiştilor, facilitând în plan naţional şi internaţional circulaţia operelor tinerilor artişti şi nu numai.

premii artisti

PREMII

Din dorinţa de a crea o punte de legătura între privitor şi artist, de a realiza un spaţiu neconventional de comunicare, socializare şi interacţionare directă suntem primul festival outdoor de artă care prin voluntarii noştrii oferim publicului vizitator şansa de a-­­şi exprima liber preferinţele privind artiştii din cadrul festivalului. Ei sunt cei prin intermediul cărora la finalul celor trei zile ale festivalului sunt desemnaţi câştigătorii celor trei premii:

Premiul “ART WALK STREET AWS PLATINUM”- pentru cel mai votat artist consacrat
Premiul “ART WALK STREET AWS GOLD” – pentru cel mai votat artist debutant
Premiul “ART WALK STREET AWS SILVER” – pentru cel mai votat student şi elev
Sustine evenimentul si implicit tinerii artisti din Romania prin redistribuirea celor 20% din impozitul datorat statului. Pentru mai multe detalii acceseaza pagina Sponsorizari
Fii bun si distribuie

Comments are closed.