ADEE – din suflet pentru suflet

Nu este greu să observăm că între noi, oamenii, există diferenţe. De-a lungul timpului am învăţat însă că nu este benefic să ne comparăm cu ceilalţi, ci doar cu noi înşine în etape anterioare ale vieţii noastre, pentru a vedea cât de mult am evoluat şi unde am ajuns ca şi oameni.

Sunt însă momente în care inevitabil, a ne uita la ceilalţi ne ajută să ne numărăm binecuvântările, să îi mulţumim lui Dumnezeu pentru că ne-a înzestrat cu anumite abilităţi şi talente şi să învăţăm cum să le folosim pentru a-i ajuta şi pe cei mai puţin norocoşi decât noi.

Trăiesc în lumea autismului de aproximativ 7 ani. În tot acest timp am învăţat numeroase lucruri atât despre mine cât şi despre copiii cu autism, despre familiile lor, despre oamenii care îi ajută, despre contribuţie, despre umanitate, despre a nu-i lăsa în urmă pe cei ce au nevoie de ajutor.

Au fost momente în care m-am simţit neputincioasă, deşi aş fi vrut să fac mai mult. Au fost momente în care sufletul mi s-a umplut de compasiune aflând poveştile unora dintre copii. Şi au fost momente în care mi-am spus că este necesar să ajut mai mult.

Copiii cu autism, întârzieri și alte tulburări de dezvoltare fac terapie ABA – cea care le oferă cele mai multe şanse de recuperare, în funcţie de câte fonduri şi de câte donaţii se strâng pentru ei. Uneori au nevoie de mai multă terapie, dar părinții nu au din ce să susțină acest proces.

Văzându-i cum se zbat, mi-am propus să acționez în acest sens și să le fac viața puțin mai ușoară. aşa că am înfiinţat un ONG prin intermediul căruia strângem fonduri pentru a oferi cât de mult putem acestor copii.

Asociaţia de Dezvoltare, Evoluţie şi Educatie-ADEE este activă de aproximativ un an și jumătate. În tot acest timp ne-au fost alături oameni frumoși care ne-au susținut activitatea în diverse moduri.

Ce am realizat până acum:

Cu ajutorul unor donații de la persoane fizice, dar și companii ca Ikea, parteneri Vodafone, Drimus si Ergos etc. și prin contribuția personală, am închiriat și am dotat adecvat un spațiu de 4 camere pentru a putea evalua, coordona și oferi terapie cât mai multor copii cu dizabilități dar și suport pentru părinții acestora;
Am organizat evenimente GRATUITE pentru copii. Evenimentul “Dăruim copilărie” a avut loc 2 ani la rand, de 1 iunie și a fost suținut de Jerry’s Pizza, Domino’s Pizza, Cofetăria “La Bunica” si After School-ul Alice și Tărâmul fermecat.
Am evaluat GRATUIT un număr de 20 copii, prin programul “Evaluare şi intervenţie timpurie la copiii cu autism”, desfășurat cu ajutorul donațiilor de la compania AutoBoca, dar și prin donații de la persoane fizice si prin campanii de dăruire a zilei de naștere
Am înscris în Asociație un copil care a beneficiat de terapie ABA gratuită timp de 1 an;
Ne dorim ca în continuare să creștem și să oferim ajutor cât mai multor copii, pentru ca acest lucru să fie posibil, avem nevoie de susținere atât sub formă de bartere cât și support financiar. Nevoile noastre principale sunt
Licenta pentru testul SON-R care măsoară nivelul de dezvoltare al copilașilor, pe toate ariile, și stă la baza creării unui plan de intervenție personalizat, care este primul pas spre recuperare. Prețul de achiziție al licenței este de aproximativ 1800 de Euro.
Website si DTP, roll-up si tiparire materiale
Jucării și materiale educative pentru pitici
Cărți de specialitate (dezvoltare personală, parenting, povești terapeutice etc.), cărți pentru copii
Notebook pentru interpretarea evaluărilor
Videoproiector pentru cursuri
Susținere financiară pentru programul “Evaluare şi intervenţie timpurie la copiii cu autism”
Mai multe informații despre Asociația de Dezvoltare, Evoluție și Educație – ADEE puteți găsi pe pagina noastră de Facebook Asociația ADEE, iar contul pentru donații și sponsorizări este Asociația ADEE RO75RNCB0074153721650001, BCR Sucursala Sector 3.

Contract sponsorizare ADEE

 

Fii bun si distribuie

Comments are closed.